Succetårta
Tårtbottnar:
100 g mandel
4 äggvitor
125g (ca 1½ dl) strösocker
Skålla och mal mandeln.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd i mandel och socker.
Fördela smeten på två smorda och mjölade
bakplåtspapper. (bred ut till två tunna bottnar)
Grädda i 175 gr i ca 20 minuter.
Smörkräm:
100 g (1,2 dl) strösocker
1 dl mjölk (röd eller fetare)
4 äggulor
150 g äkta smör (normalsaltat)
Ställ fram smöret- så att det får
rumstemperatur.
Sjud (koka inte!!!!) äggulor, socker och mjölk tills
den tjocknar.
När cremen kallnat och har samma temperatur som smöret
blandas dessa ihop.
Börja med att röra smöret och sedan i med äggsmeten
lite i taget
Lägg cremen mellan bottnarna och spritsa lite tjusigt
ovanpå
Garnera med rostade salta mandlar.
|