Virtuellt födelsedagskaffe med tårta

 

5 januari 2008

 

 

 

   

Succetårta

Tårtbottnar:
100 g mandel
4 äggvitor
125g (ca 1½ dl) strösocker

Skålla och mal mandeln.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd i mandel och socker.
Fördela smeten på två smorda och mjölade bakplåtspapper. (bred ut till två tunna bottnar)

Grädda i 175 gr i ca 20 minuter.

Smörkräm:
100 g (1,2 dl) strösocker
1 dl mjölk (röd eller fetare)
4 äggulor
150 g äkta smör (normalsaltat)

Ställ fram smöret- så att det får rumstemperatur.
Sjud (koka inte!!!!) äggulor, socker och mjölk tills den tjocknar.
När cremen kallnat och har samma temperatur som smöret blandas dessa ihop.
Börja med att röra smöret och sedan i med äggsmeten lite i taget
Lägg cremen mellan bottnarna och spritsa lite tjusigt ovanpå
Garnera med rostade salta mandlar.