Gastronomiutbildningen åk 3 vid Umeå Universitet bjöd på en avsmakningsmeny

vid restauranghögskolan lördagen den 28 feb 2009. Menyn bestod av 7 rätter.

Jazzpianisten och kompositören Birgit Lindberg svarade för underhållningen under kvällen.

MENY:

3 smaker

Röding, Högrev, Karljohan

Castillo Perelada

Cava Gran Clustro, 2005

Empordà- Costa Brava Spanien

 

Jordärtskocka

Soppa, Chips, Västerbottensolja

och kvävefrysta örter

Bodega Catena Zapata

Catena Chardonnay, 2006

Mendoza, Argentina

De frysta örterna

finns i katrullen

Älginnerfilé

Vattenkrassemarinerad Brysselkål,

 Ölgelé, Persiljerot

Renato Ratti

Barbera d'Alba Torriglione, 2007

Piemonte, Italien

Sej

Löjrom, Havtorn, Rotfrukt

Christian Drouin SA

Cidre Bouché

Normandie, Frankrike

Granité

Åkerbär

Oxkind

Rotselleri, Tryffelsmör, Perslja

Zenato

Amarone Classico, 2005

Veneto, Italien

Högåsens Getost

Pizza

 

Domaine Pierre Frich

Tokay Pinot Gis, Vendange Tardive, 2001

Alsace, Frankrike

Choklad

Yoghurt, Salmbär, Krokant

Cossart Gordon

Cossart Gordon 10 Years Old

Madeira, Portugal

Vi som satt vid samma bord
Ove, Inga (bakom olivkvisten)

Åke och Margareta

Alfio, Ann-Katrin och Gudrun