Gastronomiutbildningen åk 3 vid Umeå Universitet bjöd på en avsmakningsmeny
vid restauranghögskolan lördagen den 28 feb 2009. Menyn bestod av 7 rätter.
Jazzpianisten och kompositören Birgit Lindberg svarade för underhållningen under kvällen.
MENY:
3 smaker Röding, Högrev, Karljohan |
Castillo Perelada Cava Gran Clustro, 2005 Empordà- Costa Brava Spanien
|
Jordärtskocka Soppa, Chips, Västerbottensolja och kvävefrysta örter |
Bodega Catena Zapata Catena Chardonnay, 2006 Mendoza, Argentina |
||
De frysta örterna
finns i katrullen |
Älginnerfilé Vattenkrassemarinerad Brysselkål, Ölgelé, Persiljerot |
Renato Ratti Barbera d'Alba Torriglione, 2007 Piemonte, Italien |
Sej Löjrom, Havtorn, Rotfrukt |
Christian Drouin SA Cidre Bouché Normandie, Frankrike |
Granité Åkerbär |
Oxkind Rotselleri, Tryffelsmör, Perslja |
Zenato Amarone Classico, 2005 Veneto, Italien |
Högåsens Getost Pizza
|
Domaine Pierre Frich Tokay Pinot Gis, Vendange Tardive, 2001 Alsace, Frankrike |
Choklad Yoghurt, Salmbär, Krokant |
Cossart Gordon Cossart Gordon 10 Years Old Madeira, Portugal |
Vi som satt vid samma bord | ||
Ove, Inga (bakom olivkvisten) Åke och Margareta |
Alfio, Ann-Katrin och Gudrun |