Matlagning med Jonas Alwin (Klicka på bilderna för förstoring) |
Munskänkarna i Umeå stog som arrangör för en matlagningskurs med Jonas Alwin den 23 februari. Antalet matlagare är 20 och ytterligare 20 deltar i middagen.
Jonas Alwin har en imponerande meritlista som kock. Han fick sin kockutbildning vid The Culinary Institute of America, vilken tillhör de förnämsta utbildningarna i sitt slag. Därefter följde arbete som kock på förstklassiga restaurangerna The French Laundry, i Napa Valley, USA, Aubergine i Constantia, Sydafrika och Talamayar, Barcelona, Spanien. I Sverige har han arbetat som kock bland annat på Nobelmiddagen 2001, samt ett antal middagar för Hans Majestät Konungen. Meritlistan kan krönas med en semifinalplats i kock-SM -99.
Nu arbetar Jonas som Brand Manager hos Vin & Sprit, med ansvar för ett flertal stora vinproducenters produkter. Att kombinera mat och vin till en ljuv harmoni är hans stora intresse och vi ser fram emot att få lära oss mera om detta spännande ämne!
MENY:
Snittar |
Vin: Cava Cuve Raventos
Förrätt |
Crème Ninon, smaksatt med Champagne vid servering, och löjrom.
Vin: Rosemount GTR, Australien
Vin: Cava Cuve Raventos
Huvudrätt |
Tryffelmarinerad lammrygg med kumminbrässerade rotfrukter, rödvinsreduktion och timjan- och citronolja.
Vin: Penfolds Cellar Reserve Pinot Noir (enbart 120 flaskor I Sverige)
Vin: Rosemount Shiraz
Ost |
Terrin på blåmögelost, med karamelliserade valnötter och portvinskokta korinter samt rostat valnötsbröd.
Vin: Grahams Late Bottled Vintage Port
Dessert |
Passionsfruktsufflé med marinerade bär, spröda apelsinflarn och mynta
Vin: Mouton Cadet Reserve Sauternes